szüléstörténet
A mi történetünk,  Családalapítás

Szüléstörténet 2.rész

Szüléstörténet – 2.rész

2022.05.17 – A szüléstörténet folytatása: Az éjszaka egész tűrhetően zajlott, még aludni is tudtam. 6 órakor keltem az egyik szobatársammal együtt, akivel amúgy nagyon jóba lettünk és nekem sokat adott, hogy ő ott volt. Jókat beszélgettünk még nevettünk is sokat az egy hét alatt és külön öröm volt kibeszélni az orvosokat és mindent, amit tudunk róluk. , Fél7 fele jöttek már a szülésznők a babák szívhangjait meghallgatni, illetve akinek szükséges volt, vérnyomást is mértek. Felöltöztem, elkezdtem készülődni a napra bár fogalmam sem volt, hogy mi vár rám.

Az orvosok 8 órakor jöttek vizitelni, ahol megkérdeztek pár dolgot majd mondták, hogy meg fognak vizsgálni annak érdekében, hogy eldöntsék hogyan is tovább. Ezek a vizitek amúgy nagyon gyorsak voltak. Jött mindig két orvos, akik megbeszélték, hogy kivel mi lesz aznap. Velünk nem sokat beszéltek bár gondolom ők úgy gondolják, hogy ez nem az ő dolguk. Másrészről mégiscsak rólunk van szó, így szuper lett volna, ha megvitatják, hogy mik is a tervek és legfőképpen, hogy mi miért történik. Helyette igazából csak mindig odamondtak valamit, hogy ez lesz meg az lesz és mentek is tovább. Tisztelet a kivételnek, azért itt is volt egy-két olyan orvos, aki kicsit jobban foglalkozott a betegekkel.

Ahogy ígérték mehettem is a vizsgálóba, szerencsére nem kellett sokat várnom, egyből vizit végén mehettem. Ez tényleg szerencse amúgy, mert volt akinek mondták, hogy lesz vizsgálat csak azt nem, hogy mikor, majd valmaikor délután jöttek érte. No de hozzám visszakanyarodva mondták, hogy oxitocin terhelést csinálnak, hogy megnézzék hogyan reagál erre a mesterségesen a bejuttatott oxitocinra a baba és a szervezetem. Ennek függvénye, hogy mi lesz a következő lépés. Hozzátenném, hogy egy ilyen vizsgálat előtt nem szabad inni-enni. Ezt nekem senki nem mondta előtte, csak a szobatársam mondta este, hogy az a biztos, ha nem eszek-iszok, mert ha oxitocin terhelést csinálnak és ettem, akkor borul minden és várhatok plusz egy napot. Szóval ez megint a kommunikáció hiányára utal, de erre majd visszatérek egy külön posztba, mert megérdemel egy külön bejegyzést a téma.

Mivel minden jól alakult a terhelésen, ezért este 11 órakor kaptam egy méhszájérlelő kúpot, aminek hatása kb 6 óra múlva kezdődik és a nők 40%-ánál beindul a szülés a következő 24 órában. Meglepetés!!! Én nem tartozok ebbe a 40%-ba. Sok minden nem történt ezen a napon sem. Fájásaim nem voltak, méhösszehúzódásoknak nem sok nyoma. Délutánra kicsit nehezedett a hasam de amúgy semmi. Márk sokat mocorgott még mindig. A feje pedig még nem volt beágyazódva, amin nagyon csodálkoztam, de hát ez van. Jó volt neki bent 🙂

2022.05.18 – Szüléstörténet 3.nap

A szerdai kúp előtti NST mutatott már némi méhösszehúzódást, de még mindig nem nagyokat. Mondjuk én örültem ezeknek a kicsiknek is. Itt már úgy voltam vele, hogy nem bánnám, ha megszületne és minden este a kúp után úgy feküdtem le, hogy na majd ma este. Szóval az NST jelzett összehúzódásokat és az ügyeletes orvos is azt mondta, hogy ezeket már érezhettem volna akár csak kicsit is vagy hogy keményedik. De nem éreztem. Láttam a képernyőn, hogy vannak csak éppen én nem éreztem semmit. Hát ezek szerint van ez így.

Ezek után szerdán megkaptam a 2.kúpot ismét este, szintén 11 óra magasságában, mert bár a gép jelzett némi fájást, úgy igazán még mindig nem volt semmi és teljesen zárt volt a méhszájam. Utánna érdekes volt, mert elkezdtem érezni ezt azt. Mintha összehúzódások, keményedések lettek volna. Örültem is, mert nagyon azt éreztem este, hogy húz a hasam, feszít. Gondoltam ma este baba lesz. Izgultam, de egyben nagyon féltem is. Az ismeretlentől, a szüléstől, úgy mindentől.

De mit gondoltok, lett baba? Hát nem. Azok a pici mocorgások után semmi nem történt azon kívül, hogy aludtam egyet. Azt nem mondom, hogy jót, de aludtam. Addigra már jöttek új szobatársak és volt, aki nagyon hangosan horkolt. Nem szeretem a horkolást 😀 Volt olyan szobatársunk is, akit behoztak majd délután megszült. Négyen voltunk ekkor már fixen és az ötödik ágyon lévő emberkék folyton cserélődtek. Még viccelődtünk is, hogy át kellene költöznünk az ötös ágyra, hátha mi is hamar megszülünk.

2022.05.19 – Szüléstörténetem 4. nap

Ismét nagy vizittel kezdtük a reggelt és igazából velem semmi új nem történt. Egész nap nem igazán foglalkozott velem senki, de végülis jogosan, mert nem volt mit intézni. Este volt egy NSTm majd jöhetett a harmadik kúp. Bízva abban, hogy ez majd beindítja a szülést.

Hamarosan jön a Szüléstörténet 3. része is

Ha lemaradtál az előző részről, azt itt elolvashatod.

Borítókép: www.molnarstudio.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.