Hormonkezelés
A mi történetünk

Hormonkezelés 1. – Rögös utunk a családdá válás felé – 11.rész

Hormonkezelés. Sokat nem tudtam róla, de a műtét után az orvosom hormoninjekciót javasolt az endometriózis kezelésére. A vélemények erről nagyon megoszlanak. (Bővebben arról, hogy mi is az a hormoninjekciós kezelés, itt tudsz olvasni.)

Egy barátnőmtől már hallottam felületesen arról, hogy mi is az a hormonkezelés és átbeszéltük az orvossal is ezt a megoldást. Úgy döntöttünk, hogy belevágunk. 6 hónapos kezelést javasolt, ami amúgy a maximum ilyen esetben. Máltán ingyen megkaptam volna minda  6 injekciót, viszont a költözés miatt csak 4-et sikerült megszerezni. De ennek a négynek is nagyon örültünk és így csak kettőt kellett itthon, teljes áron beszerzni.

A következő ciklus második napján kellett mennem az orvosomhoz, hogy beadja. Bevallom mikor megláttam a tűt kicsit megijedtem, mert hatalmas volt. De szerencsére gyorsan beadta és nem is volt nagyon fájdalmas. Fogalmam nem volt mire számítsak, de az is egyértelmű volt, hogy nem egyből lesz hatása. Örültem, hogy ez megvan és készülhettünk a költözésre.

Azt tudtam, hogy a többi injekciót már nem Máltán fogom megkapni így jött a következő nagy feladat: keressek távolról egy orvost, aki elvállalja az injekciók beadását és felvesz engem új betegnek. A régi nődokim sajnos nem vállalta, mivel időközben nyugdíjas lett.

Felkutattam a városban megtalálható két magánklinikát, kiválasztottam két orvost, akikről ismerősöktől hallottam, hogy jó orvosok és írtam nekik egy mailt. Ezen kívül a klinikák központi emailjére is elküldtem a levelemet. Az egyikük soha nem válaszolt (azóta se), a másik pedig nagyon gyorsan. Bevallom örültem, hogy az az orvos válaszolt nekem, aki tette.

Felvettük a kapcsolatot telefonon is és kiderült van egy páciense, aki szintén Máltán lakik, de amikor itthon van hozzá jár. Milyen kicsi a világ. Kár, hogy nem előbb tudtam meg, hogy másik zalaegerszegi is van a szigeten.
No de a lényeg, hogy egyből megbeszéltünk egy időpontot, mikor menjek hozzá miután hazaköltöztünk. És hogy milyen élmény volt az itthonlétünk első hat hónapja a hormonkezelésnek köszönhetően?

Arról ebben a cikkben írok.

Kép forrása: www.pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.