Ropogós édesburi chips házi májkrémmel
Könnyű és gyors vacsorára vágysz?
Nem tudom ki hogy van vele, de én kifejezetten keresem azokat a recepteket, amiket este maximum fél óra alatt össze tudok dobni. Na de ugye nem elég, hogy gyorsan el tudjam készíteni, fontos az is, hogy tápláló legyen és endometriózis barát.
Nos ez egy pont ilyen vacsi ötlet. Ha Te is idő szűkében vagy, netán csak szimplán nem szeretsz sokat a konyhában ácsorogni, akkor mindenképpen készítsd ezt el.
Az ötlet a dietetikusomtól, Krisztitől származik, és mióta kipróbáltuk imádjuk (csekkoljátok az oldalát!).
Arról nem beszélve, hogy a májkrémbe belecsempészem a gombát, amit amúgy nem szeretek, és legalább így azt is eszek…valamennyit 🙂
Mire lesz szükséged hozzá? (Két főre)
- kettő közepes nagyságú édesburgonyára
- só
- bors
- piros paprika
- egy adag házi csirkemájkrémre
- friss salátára
Elkészítés:
- A sütőt melegítsd elő 180 fokra
- A krumplikat hámozd meg és szeld fel vékony karikákra. Melegíts a mikróban egy kis kókusz olajat (kb.1 evőkanálnyit…vagy kettőt) és ha megolvadt és folyékony állagú, akkor mehet bele a só, bors és pici piros paprika (itt most raktam rá egy kis szezámmagot is). Ezt a mixet öntsd rá a krumplikra és jól forgasd össze.
- Ez a része fontos: a krumpli karikákat külön külön sorakoztassuk egy sütőpappírral bélelt tepsire.
- Amikor látod, hogy elkezdtek pirul, forgasd meg őket (igen, egyesével). Picit hagyd így is pirulni és már kész is. Ne lepődj meg, ha nem ropog, mikor kiveszed. Ahogy hűl ki, szépen ropogós lesz.
Egy tányérra készítsd össze a salátát majd a krumpli chipsekre mehet rá a májkrém. És tádááám kész is a laktató és finom vacsora. Van, aki reggelire eszi. Ezt rátok bízom!
Jó étvágyat hozzá!
További receptekért katt ide.