Rögös utunk a családdá válás felé – 8.rész
A mi történetünk,  Családalapítás

Rögös utunk a családdá válás felé – 8.rész

Műtét…végre tudjuk mikor lesz az a bizonyos laparoszkópia

Rég jelentkeztem a témával, ám sajnos az a helyzet, hogy nem igazán volt miről beszámolnom. Tudjátok mindig csak várakoztunk valamire, legutoljára a laparoszkópiás műtétre.

Most azonban van egy kis fejlemény, de ugorjunk csak vissza oda, hogy a COVID miatt megint aggódtunk, hogy mehetek e az időpontomra vagy sem, hiszen ismét sztrájkoltak itt Máltán és felfüggesztettek bizonyos ellátásokat július végén, az emelkedő esetszámok miatt.
(Az utolsó bejegyzésem a témával kapcsolatban itt tudod elolvasni!)

Mindennek ellenére végül sikerült augsztus 20-án elmennem a kórházba és találkoznom az orvosommal, ám nem mentem vele túl sokra, mert annyit közöltek, hogy majd felhívnak, hogy mikor is lesz a műtét időpontom. De a várólista jelenleg három hónap. Kérdem én, akkor minek kellett egyáltalán bemennem és két órát várnom? Igaz pár vérvételre elküldött a doki, ami mindig jó, mert legalább ellenőriztek bizonyos értékeket.

No de a nagy csalódás után hazajöttem és úgy döntöttünk, hogy nem várakozunk tovább és megpróbáljuk magán úton elintézni ezt a fránya laparoszkópiás műtétet.

Felkerestem a biztosítót, aki pár napon belül vissza is jelzett, hogy igen támogatják a műtétet, de szükségük van az orvosi papírokra, jelentésre, stb. Itt egy kicsit megijedtem, hiszen magánban nem végeztettem el ezeket a vizsgálatokat. Írtam a dokimnak, aki mondta, hogy ne aggódjak és nem kell hozzá magánba külön elmennem hiszen látott reggel a kórházban! (Na végül csak jó volt két órát várni és elmenni a kórházba!) Megkért, hogy küldjem át neki a korábbi beutalómat és az utolsó utlrahang felvétel eredményeit. Ez alapján ő ír egy jelentést, amit majd a kórház adminisztrációs osztálya elküld a biztosítónak és intézik a dolgokat. Fú mondom ez de szuper. Pár napra rá meg is határoztuk a műtét időpontját, ami szeptember 29-e, kedd lett!

El sem hiszitek, hogy mennyire örültem, amikor ezt meghallottam. Nem számítottam rá, hogy sikerül még szeptemberben ezt elintézni.

Mondjuk arra se számítottam soha, hogy valamikor is ennyire fogok örülni egy műtétnek. Milyen érdekes az élet!

Műtéti időpontra való várakozás

Nagyjából egy hét telt el, mikor megkaptam a biztosítótól az üzenetet, hogy bizony fedezik ezt a műtétet és minden okés. A kórház is felhívott, hogy akkor szeptember 25-én menjek be a műtét előtti vizsgálatokra. Gondolom vérvétel, EKG, stb.

28-án mennem kell kora reggel koronavírus tesztre hozzájuk. Bevallom ettől azért eléggé tartok, bár már jó sokan mondták, hogy felesleges. 29-én pedig meg lesz a laparoszkópiás műtét és végre haladhatunk tovább. EL SEM HISZEM!!!!

Mindeközben pedig folyamatosan jártam a kórházba vérvételekre, hiszen a párhuzamos szálon futó vetélési klinikán még mindig próbálják megfejteni a vetélések okát. Itt kaptunk egy olyan eredményt az egyik vizsgálat utan, hogy az Anti-B2 glikoprotein értékem nagyon magas, ami lehet oka a vetéléseknek. Őszintén szólva annyira nem tudom, hogy ez mit jelent csak azt, hogy a véralvadással kapcsolatos. Sok évnyi angol ide vagy oda azért van még az a téma, ami feladja a leckét.

Próbáltam a neten utánna nézni, de ott meg egyől az jön velem szemben, hogy írtó nagy baj van. De a dokim meg nem ezt mondta, sőt. Elvileg ha minden más értékem normális lesz a sok vizsgálatból és ennek az értéknek a másodszori mérése (október elején kerül majd rá sor) is magas, akkor elég jó esélyünk van rá, hogy ezt kell „csak” kezelni és remélhetőleg a következő baba megmarad. Elvileg ezt  sima gyógyszeres kezeléssel rendbe lehet hozni. Amúgy valaki hallott már erről? Ha igen légyszi írjatok pár infót nekem erről, köszike ?

Műtéthez előkészületek

Szorítsatok, hogy a műtét rendben menjen és gyorsan felépüljek. Utánna pedig hozom a beszámolót a műtétről és a következő lépéseinkről!

Képek forrása: www.pexels.com

Folytatás itt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.